PUBLIK_edited.jpg

IDROTT SKA INTE VARA EN KLASSFRÅGA

Att dina föräldrars ekonomi ska avgöra din fysiska aktivitet är ett svårförsvarat argument, men sanningen i många familjer.


Grunderna är simpla.

För att en förening ska fungera måste det finnas pengar för att det ska gå runt, exakt som hos alla andra företag. Medlems- & tävlingsavgifter, materialkostnader, tid och plats är dem stor posterna som sätter gränser för många familjer.


Jag vet själv hur det var när jag och mina två bröder åkte runt varje helg, under hela vinterhalvåret, på tävlingar längst Norrlandskusten. En minibuss packad med ungar och oftast 2 föräldrar där vi bodde i allt från hotell, lägenheter,campingar, vandrarhem m.mLyckligt lottade

Vi var lyckligt lottade där vi aldrig behövde oro oss för tävlingsavgifter eller boende kostnader. Det var inte förrän man var blev äldre tills man insåg dem stora kostnaderna som mina och andra föräldrar la ut varje helg för att vi skulle få möjligheten att tävla. Sedan hade vi en förening som även bjöd på tävlingsavgifterna för varje tävling vilket även var till stor hjälp. När man sedan, i tonåren, skulle betala allting själv förstod man snabbt att ekonomin inte höll. Man blev tvungen att avgränsa hur många klasser man anmälde sig till, vart man skulle bo och hur man tog sig till tävlingarna. Många tävlingar blev även uteslutna på grund av en för hög kostnad och man kunde inte byta material i samma utsträckning som förut. Det låter som ett lyxproblem i många öron som inte ens har den möjligheten som vi hade när vi var små. Vi har bekanta som på grund av både tids- och ekonomiaspekten väljer bort idrott för sina barn.


Ekonomin

När dem kommer till ekonomin i en förening är det medlemsavgifter som oftast är den stora intäktskällan om vi åsidosätter LOK-stödet som föreningarna kan få. Sedan kommer sponsorer och till sist även försäljning av diverse ting i nästa steg. I sin enkelhet innebär det att med mer ekonomiska resurser från sponsorer och övrig försäljning så kan man minska medlemsavgifterna och tävlingsavgifterna i en förening.


Sponsorerna är i högst grad mer intresserade av föreningar med elitlag eftersom företagen vill ha en avkastning på sina satsade pengar (det finns även företag som sponsrar av rent hjärta för föreningen). Om det är ökad varumärkeskännedom, varumärkeslojalitet, sälja mer produkter mm. är upp till föreningen att åstadkomma genom olika former av paketeringar. Om man då har ett elitlag som lockar en stor publik finns det en större möjlighet att uppnå den avkastningen för företaget. Därför har många föreningar svårigheter att sälja in sponsorskapet till företag. Dem flesta av oss har säkert sålt Bingolotter, Rabatthäften New Body underkläder, blommor, salamikorvar eller tandborstar för att tjäna in extrapengar till er förening. En process som oftast tar lång tid, som inte alla har!, och slutar oftast med att ens familj, vänner och släktingar tvingas att köpa av en varorna.


ALLA BÖR HA MÖJLIGHETEN ATT IDROTTA.

Vi vet hur viktigt idrotten är för vårt samhälle och vi förstår svårigheterna kring att göra idrotten tillgänglig för alla. Införskaffning av sponsorer är svårt och försäljning av diverse varor är oftast något inte alla har tid med..


PÅ SÅ SÄTT KAN VI HJÄLPA

På grund av alla dessa anledningar tog vi fram en produkt som kan hjälpa föreningar att öka sin ekonomi bekvämt och enkelt från tv-soffan med hjälp av mobilen. Vi gör det möjlig för föreningar att anskaffa fler sponsorer via smarta och digitala paketerbjudanden. Zlingit gör det också möjligt för föräldrar att slippa springa upp och ned i trapphusen för att sälja salamikorvar, kakor, rosor etc. tack vare våra digitala produkter. På så sätt kan vi bidra till en bättre ekonomi och frigöra tid från föräldrar som inte har den. Det är vårt sätt att hjälpa till mot målet att alla barn ska ha möjligheten till idrott.


Kundsupport

Läs mer om hur Zlingit kan underlätta er kundsupport och skapa nöjdare kunder 

Virtuell assistent
Live Chat
FAQ
Marknadsföring

Läs hur Zlingit kan effektivisera din marknadsföring och kommunikation mot kund

Interaktiva annonser
Leadsgenerering
A/B testning
CSR & Sponsring
Lojalitet

Läs hur Zlingit skapar lojalare och nöjdare kunder och ökar era intäkter

Lojalitetsprogram
Digitala kuponger
Digitala stämpelkort
Digitala presentkort
Alla funktioner
Så fungerar det

Följ Zlingits 4 enkla steg till ökade intäkter och nöjdare kunder

Vad är Zlingit

Zlingit är ett lätthanterligt marknadsföringsverktyg

Varför Zlingit

3 enkla anledningar till varför ni bör välja Zlingit

Om oss

Läs mer om Zlingits vision och mission

Vår resa

Läs om vår resa och hur Zlingit startades

Vår resa

Alla väger leder till Rom, eller till Zlingit?

Omni-Channel (1).png
FOKUS   
Zlingit för lojalitet

Följ Zlingits 4 enkla steg till ökade intäkter och nöjdare kunder

Zlingit för marknadsföring

Zlingit är ett lätthanterligt marknadsföringsverktyg

Zlingit för kundsupport

3 enkla anledningar till varför ni börja välja Zlingit

BRANSCHER   
Butiker
E-handel
Firsörer
Hotell & Restaurang
Media byrå
EVENT   
Festival
SPORT   
Elitlag
Konsert
Sponsorer
Mässor
Supportrar
Online
Utbildningar
Föreningar
Hitta ditt företagsexempel
NYASTE
Blog

Lär dig mer kring hur du optimerar dina annonser, skapar nöjdare kunder och ökar lönsamheten

Kund berättelser

Läs mer om våra kund case

Se våra kommande och avslutade event

3 enkla anledningar till varför ni börja välja Zlingit

GUIDER
Guide till konversationsbaserad marknadsföring
Guide till Gamifierad marknadsföring
Guide till personifierad marknadsföring
Guide hur du skapar lojalare kunder

Konsert