top of page
PUBLIK_edited.jpg

Kundcase - Mini UmeåZlingit blev kontaktade av Wiklander & Friends med målet att hantera anmälningar, kommunikation samt skapa en rolig aktivitet för besökarna, under ett event som de arrangerat för Mini Umeå.

Före eventet


AnmälningEn personlig inbjudan skickades ut till utvalda kunder hos Mini via post. I inbjudan fanns en QR kod som personerna skulle skanna för att anmäla sig.Via anmälningssidan kunde personen välja mellan att anmäla sig via Messenger eller via webben

Eftersom eventet hade ett begäsat antal platser uppmande man personer att anmäla sig så fort som möjligt. Man begrännsades till att enbart kunna anmäla sig själv + 1 person. För att genomföra anmälan behövde personen fylla i sitt namn, mobilnummer och mail.


Detta genererade sedan 1 eller 2 QR koder (beroende på anmälan) som personen sedan kunde spara på sin telefon. För dom som anmälde sig via Messenger fanns deras biljetter tillgängliga via konversationen med MINI Umeå.


Personer som påbörjat sin anmälan men inte genomfört den fick en påminnelse om att de bör slutföra anmälan samt hur många platser det fanns kvar.


MINIs Bilar

När man väl hade anmält sig kunde personerna välja att se en lista över MINIs alla bilar och aktiva erbjudanden. Zlingit mätte sedan hur många gånger en person kollat på respektive bil och erbjudande. Datan fanns sedan tillgänglig för MINIs säljare.


Under eventet

MIncheckning / QR Skanning vid entrén

Vid entrén kunde sedan qr koden skannas av personalen för att checka in besökarna. Entrénpersonalen fick en unik access i Zlingit system som gjorde att enbart dom kunde checka in besökarna. (Zlingit har ingen egen QR skanner utan möjliggör perosnalen att använda vilken QR skanner de vill. Allt man behöver är en smartphone.)

Quiz tävling Under kvällen kunde deltagarna delta i en quizztävling med chansen att vinna fina priser. Målet med Quizz tävlingen var att utforma frågorna med anknytning till Mini och deras historia. Quizztävlingen gav en enkel överblick kring vilka frågor, och ämnen som kunderna hade koll på. Detta ger en indikation kring vilka frågor man sedan kan lyfta fram i ens digitala kanaler

Men viktigaste av allt så är det en rolig aktivitet för besökarna

Efter eventet


Återkoppling

Genom Zlingits system har man möjlighet att automatiskt återkoppla till alla personer som deltagit på ett event med utskick antingen via, SMS, Mail, Messenger etc. Systemet kontrollerar om personen är incheckad och skickar därmed ut ett anpassat meddelande som kunden själv bestämmer. Här finns möjligheten att ta med quiz resultatet, skicka med ett enkel utvärderingsformulär, fråga om de vill ta del av framtida event och mycket mer. Om man inte deltagit

Om en person missade eventet, trots att de anmält sig, får dom också en automatisk återkoppling med frågan varför de inte kunde delta

Kommentare


bottom of page