1.3 BILLION REASONS TO USE MESSENGER

Uppdaterad: mar 17

Rubriken är lika slagkraftig som Messenger användarantal. 1.3 Miljarder personer använder Messenger och med över 75 miljoner dagliga användare har Messenger, med andra text-appar, tagit över första placeringen som de appar som vi använder mest!


Enkelt sagt kan vi säga att Messenger och andra text appar och en gömd potential när det kommer till att engagera sina kunder, fans och publik. Nedanför tar vi upp några av de punkter som vi anser typer på att Messenger är en guldgruva värd att använda sig av!


TEXT IS NR 1

Sedan 2015 har text-apparna tagit över rollen som de appar vi använder mest. Vet du vilken "grupp" de petade ned? Sociala Medier! Även om du vet hur mycket du själv, vänner, nära eller kära spenderar på sina sociala medier så använder vi text mer än antalet bilder vi lägger upp på Instagram, antalet videos vi ser på Youtube och alla tid vi spenderar i Facebook flödet.THE NEED FOR SPEED

Det har aldrig varit så viktigt att kommunicera med dina kunder!! Visste du att 52% av kunderna kommer att överge en onlinebutik om de inte får ett tillräckligt snabbt svar på sina frågor. Mer än 22% av millennials förväntar sig ett svar inom tio minuter efter att ha skickat ett meddelande till ett varumärke via sociala medier, enligt en ny studie från Desk.com. Fler och fler människor föredrar att skriva till ett företag istället för att ringa och använda e-post. Därför är det viktigt att man som företag finns på de kommunikationsplattformar som kunden faktiskt befinner sig på. Om dina kunder inte skickar e-mail längre så är det inte lönsamt att ha support via e-mail heller. Det säger sig själv!E-post är ute .. MESSENGER ÄR INNE Om du fortfarande vill eller använder e-post för att kommunicera med dina kunder idag är det dags att gå till Messenger istället. Med mindre än 30%, i genomsnitt 8%, öppningsfrekvens* via e-mail talar statistiken för sig själv. Om du skickar ut ett nyhetsbrev till dina 1000 kunder kommer tyvärr bara 80 stycken personer öppna ditt mail. Det innebär inte att det faktiskt läser ditt mail. Ett annat problem med e-mail är att en stor del hamnar i skräpposten. Vi alla har en skräppost fylld av meddelanden från företag från både höger och vänster, flygresor till skobutiker. Och sanningen är att dem mailen kommer aldrig att läsas utan raderas när skräpkorgen blir för stor.


*Öppningsfrekvens = antalet personer som öppnar ert meddelande


VARFÖR INTE BYGGA EN APP?

Detta är en fråga som många person ställer sig och om det är ett strategiskt val eller bara för appar är trendigt är ibland svårt att förstå. Grunderna i varför man i första steget ska bygga en app är att hitta en sätt att interagera med sina kunder på ett bättre sätt. En annan anledning som man ofta får höra är att man kan styra innehållet helt själv och blir inte beroende av andra system. I våra tidigare artiklar tar vi upp några av våra tankar och funderingar kring om APP verkligen är så bra och svårigheterna att få in användarna i ännu en app.

Summerat kan vi säga att oberoende om du finns på Messenger är sannolikheten att dina kunder redan har appen nedladdad i sin telefon. Därmed försvinner barriären att ladda en ny app samt att ni exkluderar risken att man tar bort appen om den inte uppfyller tillräcklig hög nytta. Detta är tack vare att Messenger är en multifunktionell plattform som användarna redan har och kommer fortsätta att använda


VÅRT TIPS

Anslut till dig till Messenger genom att skapa en facebook sida åt ditt företag, om du inte redan har en, kopiera sedan Messenger Länken och sätt in den i bion på era övriga sociala kanaler. Skapa en central kanal för er kundsupport samt förbättra er egen svarsfrekvens.

Skicka meddelanden till dina kunder och låt dem prenumerera på ert nyhetsbrev via Messenger och få 80% öppningsfrekvens istället. Om du sedan kopplar din Messenger med Zlingit kan vi bygga en customized "app" känsla i Messenger. Testa här för att se hur det fungerar:


Det finns en rad av fördelar som man kan uppnå med Messenger,

  • Lägre marknadsföringskostnader

  • Bättre ROI

  • Lägre CAC (customer aqusition cost)

  • Bättre kundnöjdhet

Bara för att nämna några.


Vill du veta mer ni mer i detalj kommer igång med arbete kan ni gärna kontakta oss så hjälper vi till! :)

NYHETER

BLOG

Zlingit pink logo.png

© 2019 Zlingit

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Comments or Questions? hello@zlingit.com