Post | Zlingit
top of page
PUBLIK_edited.jpg

Lojalitetssystem del 3: AnvÀnd belöningar pÄ rÀtt sÀtt


I del 1 tog vi upp hur viktigt det Àr att belöningarna stÄr i fokus. För faktum Àr att det Àr ganska svÄrt att fÄ nÄgon att krypa genom en tunnel om man inte ser ljuset pÄ andra sidan nÀr man vÀl börjar.


TÀnk er sjÀlva nÀr ni hade ett prov i skolan. Antingen pluggade ni stenhÄrt inför provet eller kanske ansÄg att nÄgot annat var viktigare. Hur som helst, om ni pluggade stenhÄrt skulle det vara vÀldigt förödande om ni inte fick veta sitt resultat eller vÀrre fick ett IG. Förmodligen skulle ni kÀnna att provet var dÄligt, lÀraren kan inte lÀra ut ordentligt eller nÄgot annat. Enkelt sagt skulle vara ganska missnöjda.


Om vi gÄr tillbaka ett steg till mÄste man veta vad som motiverade er att plugga sÄ hÄrt frÄn början. Kanske var det att bra betyg leder till en bÀttre framtida karriÀr, ökad veckopeng, hÀnga med kompisarna eller Äka pÄ idrottstrÀningarna? För faktum Àr att det Àr ganska svÄrt att motivera nÄgon att genomföra nÄgot om de inte ser vitsen med det hela eller om det inte finns ett tydligt mÄl.


DÀrför Àr det sÄ otroligt viktigt att mÄl ut mÄlgÄngen frÄn början och samma sak gÀller för lojalitetssystemet. Ni mÄste bygga upp era nivÄer utifrÄn det vÀrde det skapar för anvÀndaren. Ett sÀtt Àr att differentiera belöningarna beroende pÄ hur mycket pengar dem kostar.


Effekten av vÀrdet som exklusiv status kan stÀrka relationen till publiken


Ni bör ni ha en tydlig bild pÄ vad som ingÄr i respektive nivÄ för att mÄla ut vilken nivÄ som personen vill uppnÄ till. Vissa kommer nöja sig vid nivÄ 2 och nÄgra kommer vilja nÄ den högsta nivÄn. Det oundvikligt men det kommer göra det enklare för er att sÀrskilja era mest dedikerade fans med medgÄngssupportrar.


SkrÀddarsydd kommunikation baserat pÄ medlems/fans nivÄ.

NÀr ni vet vilken nivÄ era fans Àr pÄ sÄ kan ni lÀttare ge rÀtt erbjudande till rÀtt person. Möjligen Àr den personen som Àr pÄ högsta nivÄn mer lockad att köpa nÀsta Ärs sÀsongskort pÄ VIP-platser i jÀmförelse med den som precis blivit medlem.


Styrkan av prenumerationsavgift baserat pÄ status

Enligt en undersökning vÀljer hellre 65 % millenials (mer om millenials) prenumerationer med avgift om det som erbjuds Àr tillrÀckligt lockande utifrÄn erbjudanden och andra förmÄner. Se till att erbjuda olika priser för prenumerationer och erbjud olika erbjudanden och förmÄner, som att fÄ en specialnyheter om klubben, delta i utlottningar av biljetter och andra tÀvlingar och att kanske dela specialvideos frÄn trÀningar med mera.


Temadagar för ökat engagemang

AnvĂ€nd er av temadagar dĂ€r personen tjĂ€nar dubbla poĂ€ng genom sitt engagemang i systemet eller via köp av matchbiljetter eller en viss souvenir. AnvĂ€nd systemet för att trigga köpviljan genom att skicka ut ”vid köp av X innan mĂ„nadsslutet sĂ„ kan du gĂ„ upp en nivĂ„â€.


Fast och rörliga erbjudande

Bortsett frÄn ett fast lojalitetssytem som alltid gÀller baserat pÄ personens nivÄ kan ni Àven anvÀnda rörliga erbjudanden som gÀller under en specifik tidsram eller om personen genomför en aktivitet.

T.ex; alla som svara pÄ dessa frÄga fÄr en gratis kaffe eller kom till nÀsta hemmamatch och fÄ gratis mat och dryck. Om personen senare inte gÄr pÄ den matchen Àr det upp till den sjÀlv. Detta kan Àven vara ett sÀtt att locka till sig publiken till olika matcher som brukar ha en mindre publik.



bottom of page